fbpx

Beginnen vanaf scratch op TikTok?

Oke oke, in een wereld van oneindige toegang tot informatie via social media, raak ook ik wel eens de draad kwijt. Waar te beginnen?

Dit heeft op het volgende idee gebracht, doordat ik zelf een groot social media gebruiker en fanaat ben, zie en hoor ik veel. Vanaf begin 2023, ga ik elke week de meest opvallende trends delen.

Hierdoor kun je, door zelf een goede contentstrategie in te zetten, toe gaan naar een succesvol 2023. Direct viraal gaan, dat is lastig. Maar elke dag een beetje beter worden, maakt je over het jaar succesvoller.

Begin je komend jaar met het opzetten van TikTok vanaf scratch, dan is deze interessant voor jou!

Post je nu regelmatig op TikTok, maar heb je het gevoel dat je nog ‘niets’ aantrekt? Focus je dan de komende maand niet op het genereren van likes en views, maar op waar je wel controle over hebt. Veel mensen verwachten op TikTok snel ‘viraal te gaan’, ze verwachten veel likes, views en het aantrekken van de doelgroep. En als je een account vanaf scratch op zet, is dit niet hoe het werkt.

Het algoritme heeft tijd nodig je content te leren kennen en ook aan wie ze het moeten laten zien. En jij als creator bent er verantwoordelijk voor dat je content creation skills steeds beter en beter worden. Dit betekent concreet, oefenen met:

het verbeteren van je hoeken en licht gebruik
het verbeteren van je audio
en leren hoe je creëert op een manier dat engaged

Als je dus begint vanaf scratch, en de views en likes vallen tegen, zorg er dan voor dat je je focust op andere doelen. Zet vanaf nu een doel neer waarin je 30 dagen lang, 2x per dag post.

Na 1 maand kun je terugkijken naar al je content. Ten eerste is het enorm knap dat je zo consistent bent geweest, je hebt nu een maand geoefend met het creeren van short video wat je sowieso beter heeft gemaakt. Ten tweede, je hebt nu data verzameld van een hele maand. Door dit te gaan analyseren kun je je content strategie optimaliseren.

Ga jij met deze tips aan de slag? Stuur een DM als je behoefte hebt aan een andere kijk op je content materiaal 🙂

Chat openen
Stuur ons een Whatsappbericht!
Hallo! 👋
Hoe kunnen we je helpen?